Rawtill4-dinner
Sådär, nu är jag inte helt jävla död! Tänkte bjuda på ett gott recept som kommer förbättras med tiden, träning ger färdighet right? Har aldrig ångkokat förr så jag gjorde givetvis fel för jag är inkapabel att googla o följa instruktioner ibland hehe, men men exprimentera är kul! Sen insåg jag att jordnärtskocka lr vafan det heter smakar och luktar hemskt, så no more. Nästa gång ska jag ha potatis, sötpotatis, aburgienes och rädisor, det blir nog bättre passar mig mer.
Ångkokta rotfrukter med tacosås
Ångkokta rotfrukter med tacosås
valfri mängd av:
Potatis
Sötpotatis
Rotselleri
Selleri
jordärtskocka
Palsternacka
Morötter
rödlök
svamp
chili
spenat
citron och salladblad för garnering
STEG 1: Ta fram valfri mängd av grönsakerna, jag tog mest utav potatis och minst av saker jag tycker minst om som selleri. Om ni vill ha det starkt tar ni hela chilin, jag tog halva.
STEG 2: skär allt i valfri storlek
STEG 3: Dags för ångkokning, jag är kass på det men som ni ser här på bilden använder jag en ångskokskastrull som det är typ 3-4 cm vatten på längst ner som kokar , så ska man ha lock på så ångan kokar grönsakerna (vilket ja glömde hehe) jag tror det går med två vanliga kastruller, men jag är osäker, googla!
STEG 4: garnera en tallrik med citron och salladsblad. Jag hade en klick lättkvarg blandat med tacokryddor samt en tacosås.
STEG 5: ångkoka i 15-30 min , sen äre KLART, jag använde för det mesta ekologiska ingredienser, såsom kryddorna. Ni väljer självklart själva men det är en sån här middag man kan äta (helst utan något oveganskt alls) som rawfoodist. Helt amasing!

Potatis
Sötpotatis
Rotselleri
Selleri
jordärtskocka
Palsternacka
Morötter
rödlök
svamp
chili
spenat
citron och salladblad för garnering
STEG 1: Ta fram valfri mängd av grönsakerna, jag tog mest utav potatis och minst av saker jag tycker minst om som selleri. Om ni vill ha det starkt tar ni hela chilin, jag tog halva.

STEG 2: skär allt i valfri storlek




