Raw bananglass med dadlar och kokosmjölk

 
Alltså, det här måste ju vara världens godaste "cheat-clean" efterätten någonsin? Jag har inte kopierat recepten någonstans och det är inte riktigt finslipat utan jag chansade helt enkelt och det blev en fyllig, söt och god glass som man äta anytime! Man kan nog ha i vad som helst egentligen, men ett tips är råa kakobönor, pepparmint, kanel, mango osv, finns massor om man googlar också!

Det är dock inte så lite kalorier i dethär och jag räknade inte, men eftersom allting är nyttigt och man kanske delar med någon så gör det inget!  Men om ni är nojiga så kan jag nog säga att utan kokosmjölken är det 400 kalorier i. Så det är bara att minska antalet dadlar och skippa kokosmjölken om ni är rädda , men det ska ni inte vara, kalorier är bra och ger energi och man kan gå ner i vikt ändå! :*


Du behöver...

1 banan
1 burk (inte low-fat) kokosmjölk
2-4 droppar vanilj essens (finns att köpa HÄR)
110 g dadlar

Så här gör du:


steg 1: skär bananen i bitar och frys i 1-2 timmar, blötlägg 110 gram daddlar i medelvarmt vatten i 10 minuter och blanda sedan ner daddlarna, någon teskedd av vattnet dom blötlagdes i, fettet ifrån kokosmjölken (som lagt sig övers i burken om du haft den i kylskåpet) och vaniljessensen i en mixer och mixa slätt. Lägg sedan i alla bananbitar och mixa i någon minut till.
OBS: jag använde vaniljsuryp som inte är så nyttigt, jag rekommenderar och ska själv köpa vaniljdroppar som är bättre! 

Steg 2: När du tycker smeten blivit bra häller du den i en skål och lägger den i frysen. Du ska ha den i några timmar, helst 5-6 timmar men går med mindre. Se till att du regelbundet går och blandar runt i smeten så den blir jämnt fryst! Jag gick ungefär var 30ionde minut och hade smeten i 3 timmar, det var för lite men jag gjorde det här rätt sent och var väldigt hungrig haha!


 
steg 3: voila, glassen klar, nu är det bara att värma en questbar på 170 grader i 7 min i ugnen och servera :*







 

Kommentera här: